utorak, 16. srpnja 2013.

Širenje istine iz ustiju "struke" - c o s m o

Danas sam dobila mail ovakvog sadržaja:


"Drage kolegice i kolege,
U prilogu je Studija na engleskom jeziku i na hrvatskom jeziku, te link na koje možete pročitati priopćenje."
Europska MS Platforma objavila je priopćenje za javnost o CoSMo studiji koja je istraživala korelaciju između CCSVI-a i multiple skleroze.
Lyon. 12. listopada 2012.
Nedavno provedena i zaključena CoSMo studija, naglašava da 97% oboljelih od multiple skleroze nema CCSVI (Kronična cerebrospinalna venska insuficijencija). U preostalih 3%, CCSVI se može provjeriti postotkom koji je potpuno jednak u zdravih ispitanika, pacijenata oboljelih od multiple skleroze i bolesnika koji pate od ostalih neuroloških oboljenja. Ne postoji razlika između klinički izoliranog sindroma, (CIS) s obzirom na relapsivno remitirajući niti sekundarno ili primarno progresivni oblik multiple skleroze. U CCSVI dijagnozi nema rizičnih čimbenika poput dobi ili spola. Ovo su ukratko rezultati CoSMo studije, koja je promovirana i financirana od strane talijanske organizacije za multiplu sklerozu a rezultati su prezentirani ECTRIMS-u (Europski odbor za liječenje i istraživanje multiple skleroze).
CoSMo "Studija promatranja učestalosti CCSVI u multiploj sklerozi u ostalim neurodegenerativnim bolestima" je najveća obzervacijska i multicentrična studija objavljena do danas, s mehanizmom "slijepog očitanja", uz ulaganje od 1,5 milijuna eura: 1.767 analiza slučaja, uključeno 35 neuroloških centara i educirano 26 sonologa sa područja cijele Italije i 3 međunarodna stručnjaka za centralizirano očitanje ispita.
U prilogu je Studija na engleskom jeziku i na hrvatskom jeziku, te link na koje možete pročitati priopćenje." 

i to kaže doktor Giancarlo Comi koji je plaćen od: 
Dr. Comi has received personal compensation for activities with Novartis, Teva Pharmaceutical Ind. Ltd., Sanofi, Genzyme, Merck Serono, Biogen, Bayer, Actelion and Serono Symposia International Foundation. Dr. Comi has received research support from Novartis, Teva Pharmaceutical Ind. Ltd., Sanofi, Genzyme, Merck Serono, Biogen, Actelion, Almirall, Hoffman La Roche and Bayer

Zabrinuta sam i pogođena time što netko tko treba zastupati MOJE/NAŠE interese, na ovaj način zastupa interese NEUROLOŠKOG I FARMACEUTSKOG lobija.
Ako imate komentare na ovo, molim da ih uputite na mail saveza: sdms_hrvatske@sdmsh.hr

A mene bi zanimalo zašto NIKADA nitko iz SDMSH nije pitao NAS koji smo obavili postupak angioplastike o iskustvu i poboljšanjima koje smo imali i imamo.
Također bi me zanimalo, radi li se na tome da MI koji smo obavili postupak angioplastike imamo omogućene kontrole stanja naših vena u Hrvatskoj?
Slanjem ovakvih dopisa SDMSH potiče ogorčenost i nepovjerenje u svoje dobre namjere
Da bi bili vjerodostojni u brizi i informiranju, članovima bi trebali dostaviti upozorenja FDA o Tysabriu, Gilenyi (Fingolimodu), Laquinimodu, Avonexu, Campathu, Copaxonu. Također i upozorenje o pretjeranom korištenju kortikosteroida i nuspojavama koje ono izaziva. 

Nadam se da će uskoro SVI članovi dobiti navedene inforamcije, a ne samo one koje gura farmaceutska industrija kao sponzor liječnicima i većini društava MS u svijetu.

c o s m o tzv. studija





Nema komentara:

Objavi komentar