nedjelja, 26. lipnja 2011.

Ako ne želite pomoći-molim vas, NE ODMAŽITE

Kako ljudi koji nemaju MS vole po raznim forumima trolati o mogućnostima liječenja, a pošto ja ne želim na tim mjestima ulaziti s njima u bilo kakav kontakt, moram to napraviti ovdje.
Mi koji imamo bolest koja se naziva MS, ma što ona bila u svojoj biti, pretpostavka je da se želimo izliječiti. Isto tako moguće je pretpostaviti da se netko podsvjesno boji rizika koji će donijeti odluka kako se liječiti. Zato je lakše pustiti se doktorima u ruke……pa što bude…..
No je li lakše? Je li sigurnije? Nisu doktori ti koji se ujutro ne mogu ustati, nisu doktori ti koji hodaju kao nakon litre najjačeg alkohola, ako uopće možemo hodati…, nisu doktori ti koji imaju pelene i ne znaju što se u njima događa… to sve smo mi…
Nisu to niti članovi naših obitelji, oni su samo kolateralne žrtve naše borbe s MSom…
Zato dozvolite SVI koji nemate ovu boleštinu da MI ODLUČIMO kako ćemo se liječiti, ponudite nam sve mogućnosti, sugerirajte najbolje, ne postavljajte se prema pacijentima, članovima obitelji i prijateljima koji imaju MS, kao prema mentalno zaostalim ljudima koji ne mogu misliti svojom glavom.
Ne plašite ih strašnim posljedicama angioplastike, obrazložite sve mogućnosti svakog načina liječenja i pomozite da zajedno nađemo način kako da nam bude lakše živjeti.
Ne patronizirajte kao samozvani bogovi iskorištavajući svoj položaj, odlučujući o našim životima….jer nitko ne hoda u mojim cipelama i svatko tko je ikad bio bolestan od bilo koje bolesti zna da bi vjerojatno probao sve dostupno da je se riješi, zato razno razni forumaši, dozvolite da se borimo, ako već ne želite pomoći, ne ODMAŽITE, molim vas.....





Nema komentara:

Objavi komentar