subota, 13. ožujka 2010.

Farmaceutske kuće žive od, a ne za bolesnike

Pogledajmo financijske rezultate i dio poslovne strategije dvije kompanije koje proizvode tzv. lijekove za MS (podaci za 2008. i prvi kvartal 2009).
Podaci su sa njihovih stranica.

BIOGEN IDEC
http://www.biogenidec.com/about_corporate_overview.html
Avonex (interferon beta 1a)
Tysabri (natalizumab)

Biogen Idec je među vodećim svjetskim biotehnoloških tvrtkama. Mi smo 500 uspješnih tvrtki s više od 4 milijarde dolara prihoda. Pacijenti u više od 90 zemalja koriste naše proizvode.To je perspektiva Biogen Idec, iako ne i jedina. Našim pacijentima smo pouzdan izvor vitalne terapije za multiplu sklerozu, kao što su AVONEX ® i TYSABRI ®. Također smo suotkrivači RITUXAN ®, svjetski najčešće propisavanog tretman za Non -Hodgkinov limfom i učinkovit tretman za reumatoidni artritis. Naši pacijenti računaju na nas, ne samo za lijekove, već i za razne programe potpore koji im pomažu da žive s teškim bolestima.

Merck Serono
http://www.merck.de/en/investors/events_and_presentations/presentations_on_financial_results/business_result_q3_2009.html

Rebif (interferon beta 1a)
Sa opsežnim vještinama na svim područjima, od istraživanja i razvoja do proizvodnje, marketinga i prodaje, podjele nudi svoje proizvode svjetske klase u preko 150 zemalja širom svijeta.Naša strateški pozicionirana radna snaga od 8.000 prodajnih i marketinških djelatnika osigurava komercijalnu pokrivenost u SAD i Kanada, Južnoj Americi, Europi, Aziji-Pacifik i Japanu.
Odjel ima vodeće brandove koji služe kao terapija na području neurodegenerativnih bolesti - Rebif®, Novantrone®.
Merck Serono je tržišni lider u liječenju multiple skleroze (MS) sa Rebifom®, odobrenim za liječenje relapsno-remitirajuće MS, u preko 80 zemalja širom svijeta. U SAD-u, prodajemo Novantrone ® za teže oblike MS. Svake godine, Merck Serono izdvaja više od 20% od ukupnog prihoda ili oko 1 milijardu USD (o.p. znači prihod 5 milijardi USD) za istraživanje i razvoj novih terapija u našim područjima interesa.

Globalna prodaja Rebif® za liječenje relapsnog oblika multiple skleroze porasla je 13% na € 381 milijuna u 3.tromjesečju. Porast je bio posebno snažan u SAD zbog viših cijena i povećane obima NoveRebiSmart™ uređaja s elektronskim ubrizgavanjem, što čini samoinjektiranje Rebif® lakše i namijenjena je lakšem sudjelovanju pacijenta u liječenju. Uređaj je sada dostupan u Kanadi i šest europskih zemalja.

Prodaja lijeka za ciljano liječenje raka Erbitux® skočila je za 33% u 3. tromjesečju na € 177 milijuna eura. Erbitux® je sada odobren u 77 zemalja za liječenje kolorektalnog karcinoma te u 72 zemalja za liječenje raka glave i vrata.

Nema komentara:

Objavi komentar