subota, 13. ožujka 2010.

Lingo-1 ili BIIB033

Biogen je najavio da će početi s kliničkim ispitivanjima na Lingo-1 u 64 zdravih ispitanika u Nizozemskoj. Ovo je potpuno novi pristup u liječenju multiple skleroze. Ako će biti uspješan, ovo će biti prvi lijek koji može popraviti naš oštećeni mijelin, omotač koji štiti naše živce u CNS. Postojeći lijekovi na tržištu usporavaju proces oštećenja mijelina. Lingo-1 ili ili bolji izraz anti-Lingo-1, ako će uspješno pokrenuti proizvodnju mijelina u našim tijelima.

http://www.themultiplesclerosis.com/newfactsandmeds.htm#519021703
Lingo-1 je lijek za koji proizvođač Biogen vjeruje da ima sposobnost obnove mijelina kod ljudi. Mijelin je masni omotač koje pokriva naše živce. Kod MS omotač se skida imunološki m napadom koji se događa u našem centralnom živčanom sustavu.
Lingo-1 je mišje antitijelo koji ubačen u ljudsko tijelo može početi proces ponovne izgradenje mijelina za zaštitu naših živaca u CNS. Biogen planira upisati 64 zdravih dobrovoljaca u Nizozemskoj da isprobaju učinak prvog eksperimentalnog liječenja u ljudi. Ispitivanju je također cilj da vidi mogu li ljudi tolerirati ova antitijela. Također će se testirati koliko dugo tijelo može tolerirati ovo antitijelo i koliko je siguran za korištenje kod ljudi. Klinička ispitivanja u EAE "eksperimentalni autoimuni encefalomijelitis", eksperimentalni oblik izazvane multiple skleroze u miša izgleda vrlo obećavajuće. Podaci iz toga su omogućili testiranje protutijela na ljudi.
Ono što ovaj postupak razlikuje od drugih studija, je novi pristup multiploj sklerozi. U prošlosti tretman se bazirao na usporavanju bolesti. Lingo-1 je prvi u novom načinu razmišljanja. Njemu je cilj obnova štete koju je učinio MS. Lingo-1 će blokirati Lingo-1 protein u ljudskim tijelima i nada se da će tijelo vratiti prirodni proces obnove mijelin ako ovaj protein je blokiran kod ljudi. Lingo-1 je molekularni prekidač koji kontrolira sposobnost stanica u ljudskom tijelu koje proizvode mijelin. Blokiranjem Lingo-1 proteina u tijelu, ponovno će se pokrenuti ovaj proces i proizvodnja mijelin će početi.

Očekuje se da rezultati ovog ispitivanja budu objavljeni u 2011 ...
Objavljeno na stranicama Biogena
http://investor.biogenidec.com/phoenix.zhtml?c=148682&p=irol-newsArticle&ID=1056949&highlight

Kad odblokiramo vene Zambonijevom procedurom, nekima od nas će vjerojatno trebati pomoć za obnavljanje mijelina. Ovo gore je dobar znak. Nisam zaljubljenik u farmacetsku industriju, ali sve informacije koje nam mogu pomoći su vjerujem dobrodošle.

Nema komentara:

Objavi komentar